Memura Temmuz'da ek zam gündemde

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 07 Nisan 2008 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurların merakla beklediği enflasyon farkının ikinci altı aylık zammın yapılacağı Temmuz ayından itibaren ödenmesi bekleniyor.

- IMF heyeti, yedinci gözden geçirme çalışmaları çerçevesindeki görüşmelerini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Hazine yönetimi ile biraraya gelen heyet hafta sonu da ekonomi yönetimi ile değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ve uluslararası piyasalarda yaşanan son gelişmelerin ele alındığı toplantıda hedefler gözden geçirildi. Özellikle enflasyon ve büyüme oranlarındaki sapmanın yansımaları, makroekonomik politikalar ve yapısal reformların durumu görüşüldü.

Heyetin bu hafta içinde, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı gibi diğer ekonomik birimlerle de toplantılarını sürdürmesi bekleniyor. Heyetin çalışmalarının 12-13 Nisan tarihlerinde yapılacak olan IMF-Dünya Bankası yarıyıl toplantılarına kadar süreceği belirtiliyor.

MEMURA ENFLASYON ZAMMI

Mart ayında da yükselişini sürdüren enflasyon oranı, bu yılın ilk altı ayı için yüzde 2 oranında zam yapılan memurlarda fark beklentisi doğurdu. Ocak-Mart ayı dönemine ilişkin birikimli enflasyon, şimdiden yüzde 3.09'a ulaştı. Bütçe hazırlanırken, Haziran ayı sonunda TÜFE'nin yüzde 2'yi aşması durumunda farkın yansıtılması planlandı.

Hükümetin geçen yıllarda olduğu gibi memur, sözleşmeli ve memur emekli maaşlarına, Temmuz ayında enflasyon zammı yapabileceği söyleniyor. Böylece Temmuz ayında yılın ikinci yarısı için öngörülen yüzde 2'ye ek olarak enflasyon farkından kaynaklanan zam da eklenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber